Akademik Geriatri Derneği 2005 tarihinde kurulmuş olup o tarihten bu yana faaliyetlerine devam etmektedir. Ülkemizdeki geriatri merkezlerinin ve geriatri uzmanlarının tamamına yakınını bünyesinde bulundurmaktadır.

Derneğimiz Geriatri alanında akademik etkinliklerine kurulduğu günden bu yana artarak devam etmektedir. Dernek bünyesinde şu ana kadar 12 Ulusal Düzeyde Geriatri Kongresi, 5 Akılcı İlaç Sempozyumu başta olmak üzere ulusal ve yerel Huzurevleri ve Yaşlı Bakımevleri Aylık Eğitim Toplantıları, Türkiye Huzurevleri ve Bakımevleri Nütrisyonel Durum Değerlendirme Projesi, Geriatrik Hastalar İçin Evde Bakım Modeli ve Ekip Eğitimi Projesi, Yaşlı Bakım Kurumlarında Toplam Kalite Yönetimi Projesi gibi birçok etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Dernek tarafından senede üç defa “European Journal of Geriatrics and Gerontology” yayınlanmaktadır. Ayrıca Geriatri, gerontoloji, malnütrisyon alanında kitap ve kılavuzlar yayınlanmakta olup bunlar aralıklarla güncellenmektedir. Sağlık çalışanlarının yanı sıra toplumun bilinçlendirilmesine yönelik de bülten, el kitapçıkları gibi yayınların yapılması konusunda derneğimiz sorumluluğunu başarıyla yerine getirmektedir. Web sitemiz www.akademikgeriatri.org adresinden gerek sağlık çalışanlarına ve gerekse halka hizmet vermektedir. Derneğimizle ilgili öğrenmek istediğiniz bilgilere ve güncel haberlere bu siteden ulaşabilmektedir.

Dernek merkezimiz Enez sokak. Güven Çarşısı. 2/176 Samanpazarı Altındağ/ANKARA adresinde bulunmaktadır.